ALTERRA UNA – LUXURY SMART HOME

Stanovi u ponudi

Stan 1

Četvorosoban stan (88.92 m²)
sa dvorištem (124.90 m²)

Stan 2

Trosoban dupleks (72.25 m²)
sa dvorištem (15.38 m²)

Stan 3

Petosoban stan
(119.96 m²)

Stan 4

Dvosoban stan
(52.62 m²)

Stan 5

Trosoban stan
(63.02 m²)

Stan 6

Trosoban stan
(73.96 m²)

Stan 7

Dvosoban stan
(52.62 m²)

Stan 8

Trosoban stan
(63.02 m²)

Stan 9

Trosoban stan
(73.96 m²)

Stan 10 - Penthouse

Petosoban stan (167.69 m²)
sa krovnom terasom (130.26 m²)

O LOKACIJI

Objekat „Alterra Una“ se nalazi u ulici Danijelova br. 7 na Dušanovcu, opština Voždovac, Beograd.

Lak pristup lokaciji na kojoj se nalazi objekat, odnosno blizina autoputa E-75, Autokomande i Slavije omogućavaju odličnu povezanost sa centrom grada, koji se nalazi na samo 4 km od objekta, kao i svim drugim delovima grada.

Udaljenost:

  • od najbližeg vrtića – 130 m ili 2 minuta hoda;
  • od najbliže osnovne škole – 500 m ili 6 minuta hoda;
  • univerziteta „Singidunum“ – 270 m ili 4 minuta hoda;
  • od najbliže pijace – 220 m ili 3 minuta hoda;
  • od Doma zdravlja Voždovac – 700 m ili 9 minuta hoda;
  • od tržnog centra „Stadion“ – 1,6 km ili 18 minuta hoda;
  • od kružnog toga Autokomanda – 850 m ili 11 minuta hoda.

U krugu od 400 m od objekta trenutno se nalazi veliki broj različitog sadržaja poput restorana, kafea, trening centara, i slično, a što će dodatno biti upotpunjeno izgradnjom jednog od najvećih tržnih centara u Srbiji „Delta Planet“, ukupne površine oko 200.000 m2, na samo 700 m ili 9 minuta hoda udaljenosti.

O OBJEKTU

Objekat „Alterra Una“ po svojoj koncepciji i po svojoj volumetriji spada u kategoriju urbanih vila.

Smisao ovakvog arhitektonskog i građevinskog pristupa se ogleda u pružanju mogućnosti korisnicima da u potpunosti iskoriste kvalitet samog objekta, odnosno sve prednosti luksuznog života koje pruža i individualni stambeni objekat.

Traženi efekat je postignut razigranom arhitektonskom volumetrijom, koja omogućava visok stepen osvetljenosti prostorija, a uvođenjem velikih staklenih otvora u dnevnim i spavaćim prostorijama otvaraju se različite vizure na grad i zelenilo iz svakog stana.

Bočni ulaz u objekat je projektovan tako da celokupnu pristupnu particiju tretira kao lako pristupačnu celinu preko širokih podesta i blage rampe, a ne preko strmih stepenica kako je u većini slučajeva danas. Završna obrada svih pristupnih površina su granitne ploče, odnosno prirodni materijali, što u kombinaciji sa pažljivo odabranim zelenilom i kombinacijom svetla stvara poseban prirodni efekat.

Sam ulazni portal obložen je kamenom (travertinom), dok su stepeništa unutar objekta obložena granitnim pločama. Korišćenjem istih materijala u samom enterijeru objekta kao i u eksterijeru, smanjuje se razlika između spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora, tako da se osećaj prirode i parkovske atmosfere uvlači i u sam objekat. Ovu arhitektonsku logiku prati i koncept stepenišne vertikale koja preko velikih staklenih otvora na fasadi ovu zonu pretvara u posebnu vrstu vidikovca, tokom čega se prilikom uspona korisniku otvaraju različite vizure na grad, a jedna od njih je i Hram Svetog Save.

Luksuznoj arhitektonskoj koncepciji doprinosi mali broj stambenih jedinica i manja frekvencija korisnika u odnosu na objekte veće gustine, što predstavlja značajan kvalitet u eksploataciji objekta. U skladu sa tim, svi stanovi su koncipirani kao luksuzni u svojoj postavci, odnosno rasporedu prostorija i u obradi materijala.

Dnevne sobe, kao centralno mesto okupljanja, pozicionirane su tako da imaju izlaz na terasu i osvetljene su preko velikih staklenih otvora. Osnovni karakter stanova, u smislu funkcionisanja, je kružno kretanje.

Kupatila i hodnici čine posebnu celinu i opremljeni su najkvalitetnijim materijalima. U kupatilima je korišćena granitna keramika u kombinaciji sa staklenim tuš kabinama u nivou poda, odnosno hidromasažnim kadama.

Termički komfor objekta je na maksimalnom nivou, a ogleda se pre svega se u podnom grejanju u svim stanovima. Za grejanje i hlađenje u manjim stanovima predviđeni su savremeni i štedljivi elektro-kotlovi i klima uređaji visoke klase, a najveći stanovi u objektu su opremljeni sistemom toplotnih pumpi u kojima je za grejanje, kako je navedno, predviđena podna instalalcija, a za hlađenje parapetni fan coil uređaji.

Podovi u svim stambenim jedinicama su obloženi hrastovim parketom prve klase, u velikom formatu, proizvođača „Tarket“.

Kolski pristup objektu, odnosno garaži obezbeđen je auto-liftom sa najviše kote ulice i bez nagiba, a lakši pristup garaži omogućava predviđeni slobodan prostor ispred auto-lifta za čekanje, usled čega se ne ugrožava javni saobraćaj. Garaža se sastoji iz 2 nivoa, sa 13 parking mesta od kojih je jedno predviđeno za osobe sa posebnim potrebama – invalide. Parking mesta i pristupne saobraćajnice su većih dimenzija od minimalno propisanih, što značajno doprinosi boljem funkcionisanju garaže.

Kako bi se očuvala ideja prirodnosti i održivog koncepta, ispunjeni su svi uslovi energetske efikasnosti, što je postignuto najkvalitetnijom termičkom izolacijom objekta i fasadnom stolarijom aluminijum/drvo. Objekat spada u energetski razred „B“.

Objekat je opremljen sistemom kućne automatike „Smart Home“ (pogledajte detaljnije ovde), koji predstavlja koncept modernog stanovanja i luksuza, maksimalno jednostavan za korišćenje i održavanje.

Dodatan osećaj luksuza, imajući u vidu koncepciju objekta kao urbane vile, daje i predviđen zajednički prostor za opuštanje i odmor korisnika koji će sadržati saunu, hidromasažnu kadu i slanu sobu.

DATUM ZAVRŠETKA RADOVA

Jul 2022. godine.

PRAVNI OSNOV

  • Rešenje o građevinskoj dozvoli ROP-VOZ-40090-CPIH-5/2020 doneto od strane GO Vožodovac;
  • Potvrda o pravosnažnosti Rešenja o građevinskoj dozvoli ROP-VOZ-40090-GR-6/2020 doneta od strane GO Voždovac;
  • Potvrda o prijavi radova ROP-VOZ-40090-WA-7/2020 doneta od strane GO Voždovac.

Građevinska dozvola

UCG-PDF

Potvrda o prijavi radova

UCG-PDF